Fransk vardagsmat med Michel Roux
- Matlagning
- 2021
- Avsnitt 2
- Säsong 2
- 43 min
- 0+
- Säsong 2
- Avsnitt 2: Avsnitt 2
Vad är egentligen en Bombe alaska? Det kommer vi få svar på i dagens avsnitt när Michel Roux inspireras av en glasstillverkare i Avignon och skapar den enkla, men spektakulära jordgubbsglassen Bombe Alaska.
Om serien: Michel Roux har flera decenniers erfarenhet som kock med en stjärna i Guide Michelin och skapar utsökta menyer för alla tillfällen.
Avsnitt 1
Avsnitt 1
44 minTillgänglig 3+ månaderIdag möter Michel upp rosévinmakaren Raphael Pommery och lagar en fantastisk lunch med lamm och säsongens grönsaker.
Idag möter Michel upp rosévinmakaren Raphael Pommery och lagar en fantastisk lunch med lamm och säsongens grönsaker.
Avsnitt 2
Avsnitt 2
43 minTillgänglig 3+ månaderVad är egentligen en Bombe alaska? Det kommer vi få svar på i dagens avsnitt när Michel Roux inspireras av en glasstillverkare i Avignon och skapar den enkla, men spektakulära jordgubbsglassen Bombe Alaska.
Vad är egentligen en Bombe alaska? Det kommer vi få svar på i dagens avsnitt när Michel Roux inspireras av en glasstillverkare i Avignon och skapar den enkla, men spektakulära jordgubbsglassen Bombe Alaska.
Avsnitt 3
Avsnitt 3
43 minTillgänglig 3+ månaderMichel Roux besöker ett vermouthdestilleri på den provensalska landsbygden för att därefter bjuda sin fru på pilgrimsmusslor med vitvinssås. Dessutom visar Michel upp två desserter att njuta av: Oreillettes och Crepes Suzette.
Michel Roux besöker ett vermouthdestilleri på den provensalska landsbygden för att därefter bjuda sin fru på pilgrimsmusslor med vitvinssås. Dessutom visar Michel upp två desserter att njuta av: Oreillettes och Crepes Suzette.
Avsnitt 4
Avsnitt 4
43 minTillgänglig 3+ månaderI dagens avsnitt tillaga Michel en vegetarisk paj, som serveras med harissasås. Senare lagar han en tomatveloute och besöker dessutom Morin chokladfabrik, där han bjuder in chokladmästaren Frank att göra en mille-feuilles på choklad och körsbär.
I dagens avsnitt tillaga Michel en vegetarisk paj, som serveras med harissasås. Senare lagar han en tomatveloute och besöker dessutom Morin chokladfabrik, där han bjuder in chokladmästaren Frank att göra en mille-feuilles på choklad och körsbär.
Avsnitt 5
Avsnitt 5
43 minTillgänglig 3+ månaderIdag står skaldjur på menyn! Michel Roux tar emot en skaldjursleverans och skapar ett fantastiskt skaldjursfat med tre dippsåser.
Idag står skaldjur på menyn! Michel Roux tar emot en skaldjursleverans och skapar ett fantastiskt skaldjursfat med tre dippsåser.
Avsnitt 6
Avsnitt 6
43 minTillgänglig 3+ månaderMichel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet! Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé!
Michel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet! Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé!
Avsnitt 7
Avsnitt 7
43 minTillgänglig 3+ månaderMichel Roux besöker en ekologisk nötköttsfarm och bjuder därefter sin fru och en vän på nötkött och tomatsallad till lunch. Han provar jungfruolja i en fruktträdgård, som senare används i hans skaldjursspecial av bräserad bläckfisk.
Michel Roux besöker en ekologisk nötköttsfarm och bjuder därefter sin fru och en vän på nötkött och tomatsallad till lunch. Han provar jungfruolja i en fruktträdgård, som senare används i hans skaldjursspecial av bräserad bläckfisk.
Avsnitt 8
Avsnitt 8
43 minTillgänglig 3+ månaderMichel Roux besöker michelinrestaurangen La Chassagnette. Han tillreder även ett snacks av zucchiniblommor och getost och beger sig därefter till Provence för att testa öl.
Michel Roux besöker michelinrestaurangen La Chassagnette. Han tillreder även ett snacks av zucchiniblommor och getost och beger sig därefter till Provence för att testa öl.