
Fransk vardagsmat med Michel Roux
- Matlagning
- 2021
- Avsnitt 7
- Säsong 2
- 1 tim
- 0+
- Säsong 2
- Avsnitt 7: Bläckfisk, Maränger och Smakrik Nötkött
Michel Roux besöker en ekologisk nötköttsfarm och bjuder därefter sin fru och en vän på nötkött och tomatsallad till lunch. Han provar jungfruolja i en fruktträdgård, som senare används i hans skaldjursspecial av bräserad bläckfisk.
Om serien: Den engelsk-franske köksmästaren Michel Roux åker runt i södra Frankrike och tillreder sina favoriträtter under färden. Recepten är lämpade för semesterfirande, enkla och läckra. Ingredienser av hög kvalitet köper han av lokala producenter.
- Medverkande
- Michel Roux
- Genrer
- Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig till söndag 31 augusti
Avsnitt 1
Avsnitt 1
44 minTillgänglig till söndag 31 augustiIdag möter Michel upp rosévinmakaren Raphael Pommery och lagar en fantastisk lunch med lamm och säsongens grönsaker.
Idag möter Michel upp rosévinmakaren Raphael Pommery och lagar en fantastisk lunch med lamm och säsongens grönsaker.
Spektakulära smaker
Avsnitt 2
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiVad är egentligen en Bombe alaska? Det kommer vi få svar på i dagens avsnitt när Michel Roux inspireras av en glasstillverkare i Avignon och skapar den enkla, men spektakulära jordgubbsglassen Bombe Alaska.
Vad är egentligen en Bombe alaska? Det kommer vi få svar på i dagens avsnitt när Michel Roux inspireras av en glasstillverkare i Avignon och skapar den enkla, men spektakulära jordgubbsglassen Bombe Alaska.
Desserter att minnas
Avsnitt 3
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiMichel Roux besöker ett vermouthdestilleri på den provensalska landsbygden för att därefter bjuda sin fru på pilgrimsmusslor med vitvinssås. Dessutom visar Michel upp två desserter att njuta av: Oreillettes och Crepes Suzette.
Michel Roux besöker ett vermouthdestilleri på den provensalska landsbygden för att därefter bjuda sin fru på pilgrimsmusslor med vitvinssås. Dessutom visar Michel upp två desserter att njuta av: Oreillettes och Crepes Suzette.
Avsnitt 4
Avsnitt 4
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiI dagens avsnitt tillaga Michel en vegetarisk paj, som serveras med harissasås. Senare lagar han en tomatveloute och besöker dessutom Morin chokladfabrik, där han bjuder in chokladmästaren Frank att göra en mille-feuilles på choklad och körsbär.
I dagens avsnitt tillaga Michel en vegetarisk paj, som serveras med harissasås. Senare lagar han en tomatveloute och besöker dessutom Morin chokladfabrik, där han bjuder in chokladmästaren Frank att göra en mille-feuilles på choklad och körsbär.
Smaker från havet
Avsnitt 5
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiIdag står skaldjur på menyn! Michel Roux tar emot en skaldjursleverans och skapar ett fantastiskt skaldjursfat med tre dippsåser.
Idag står skaldjur på menyn! Michel Roux tar emot en skaldjursleverans och skapar ett fantastiskt skaldjursfat med tre dippsåser.
En magisk sufflé
Avsnitt 6
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiMichel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet! Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé!
Michel Roux tillagar i dagens avsnitt en kycklingfrikassé på rosévinsvinäger - som producerats i ett garage vid medelhavet! Dessutom visar han oss en tarte tatin av säsongens grönsaker. Kvällen avslutas på topp med en jordgubbssufflé!
Bläckfisk, Maränger och Smakrik Nötkött
Avsnitt 7
1 timTillgänglig till söndag 31 augustiMichel Roux besöker en ekologisk nötköttsfarm och bjuder därefter sin fru och en vän på nötkött och tomatsallad till lunch. Han provar jungfruolja i en fruktträdgård, som senare används i hans skaldjursspecial av bräserad bläckfisk.
Michel Roux besöker en ekologisk nötköttsfarm och bjuder därefter sin fru och en vän på nötkött och tomatsallad till lunch. Han provar jungfruolja i en fruktträdgård, som senare används i hans skaldjursspecial av bräserad bläckfisk.
Avsnitt 8
Avsnitt 8
43 minTillgänglig till söndag 31 augustiMichel Roux besöker michelinrestaurangen La Chassagnette. Han tillreder även ett snacks av zucchiniblommor och getost och beger sig därefter till Provence för att testa öl.
Michel Roux besöker michelinrestaurangen La Chassagnette. Han tillreder även ett snacks av zucchiniblommor och getost och beger sig därefter till Provence för att testa öl.