
Kökets middag
- Matlagning
- 2025
- Avsnitt 250
- Säsong 2025
- 11 min
- 0+
- Säsong 2025
- Avsnitt 250: Croque Madame med sallad och dijondressing
Albin Edberg lagar en klassisk fransk bistrorätt. Smörstekt brioche med smält comté, rökt skinka och dijondressing serveras med ett perfekt stekt ägg och en krispig sallad på hjärtsallad och salladsärtor. Receptet hittar du på köket.se
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
- Genrer
- Matlagning, Underhållning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Kommande avsnitt
Säsong 2025, Avsnitt 251
Croque Madame med sallad och dijondressing
Avsnitt 250
11 minTillgänglig 3+ månaderAlbin Edberg lagar en klassisk fransk bistrorätt. Smörstekt brioche med smält comté, rökt skinka och dijondressing serveras med ett perfekt stekt ägg och en krispig sallad på hjärtsallad och salladsärtor. Receptet hittar du på köket.se
Albin Edberg lagar en klassisk fransk bistrorätt. Smörstekt brioche med smält comté, rökt skinka och dijondressing serveras med ett perfekt stekt ägg och en krispig sallad på hjärtsallad och salladsärtor. Receptet hittar du på köket.se
Kökets middagstips
Avsnitt 249
11 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje lagar en krämig och mättande potatissoppa som värmer gott, perfekt för vardagsmiddagen. Med potatis, vita bönor, cheddarost och grädde får soppan en len konsistens och rund smak. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en krämig och mättande potatissoppa som värmer gott, perfekt för vardagsmiddagen. Med potatis, vita bönor, cheddarost och grädde får soppan en len konsistens och rund smak. Receptet hittar du på köket.se
Saffransdoftande fiskgryta med aioli
Avsnitt 248
5 minTillgänglig 3+ månaderJennie Walldén lagar en krämig och smakrik fiskgryta med saffran, grädde och räkor. För extra piff toppas den med brödcrunch och bjuds med en enkel aioli. Perfekt för en mysig middag som imponerar utan krångel. Receptet hittar du på köket.se
Jennie Walldén lagar en krämig och smakrik fiskgryta med saffran, grädde och räkor. För extra piff toppas den med brödcrunch och bjuds med en enkel aioli. Perfekt för en mysig middag som imponerar utan krångel. Receptet hittar du på köket.se
Smörstekt torskrygg med pepparrot och potatisgratäng
Avsnitt 247
11 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König lagar en underbart god middag med torrimmad och smörstekt torskrygg serverad med en precis lagom krämig potatisgratäng, brynt smör och generöst med färskriven pepparrot. Receptet hittar du på köket.se
Catarina König lagar en underbart god middag med torrimmad och smörstekt torskrygg serverad med en precis lagom krämig potatisgratäng, brynt smör och generöst med färskriven pepparrot. Receptet hittar du på köket.se
Kycklinggryta med saffran och ris
Avsnitt 246
10 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar en smakrik kycklinggryta med saffran och kryddor, serverad med basmatiris och smörstekta och syrliga berberisbär. En lättlagad middag full av färg och arom som också passar suveränt i matlådan. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar en smakrik kycklinggryta med saffran och kryddor, serverad med basmatiris och smörstekta och syrliga berberisbär. En lättlagad middag full av färg och arom som också passar suveränt i matlådan. Receptet hittar du på köket.se
Risgrynsplättar med sidfläsk, svamp och lingon
Avsnitt 245
5 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon lagar plättar gjorda på risgrynsgröt och serverar med knaperstekt fläsk, timjankryddad svamp och rårörda lingon. En perfekt kombination av sött, salt och umami. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon lagar plättar gjorda på risgrynsgröt och serverar med knaperstekt fläsk, timjankryddad svamp och rårörda lingon. En perfekt kombination av sött, salt och umami. Receptet hittar du på köket.se
Halloumikatsu med krämig kålsallad
Avsnitt 244
4 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Marockansk grönkålssallad med getost
Avsnitt 240
9 minTillgänglig till idag 15:55Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Het sticky koreansk kyckling med kålsallad
Avsnitt 228
4 minTillgänglig 3+ månaderJennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Jennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Kräftgratinerad lax med potatisstomp
Avsnitt 227
4 minTillgänglig 3+ månaderStefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se
Stefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se