
Kökets middag
- Matlagning
- 2025
- Säsong 2025
- 0+
Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
- Genrer
- Matlagning, Underhållning
Kommande avsnitt
Säsong 2025, Avsnitt 248
Smörstekt torskrygg med pepparrot och potatisgratäng
Avsnitt 247
11 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König lagar en underbart god middag med torrimmad och smörstekt torskrygg serverad med en precis lagom krämig potatisgratäng, brynt smör och generöst med färskriven pepparrot. Receptet hittar du på köket.se
Catarina König lagar en underbart god middag med torrimmad och smörstekt torskrygg serverad med en precis lagom krämig potatisgratäng, brynt smör och generöst med färskriven pepparrot. Receptet hittar du på köket.se
Kycklinggryta med saffran och ris
Avsnitt 246
10 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar en smakrik kycklinggryta med saffran och kryddor, serverad med basmatiris och smörstekta och syrliga berberisbär. En lättlagad middag full av färg och arom som också passar suveränt i matlådan. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar en smakrik kycklinggryta med saffran och kryddor, serverad med basmatiris och smörstekta och syrliga berberisbär. En lättlagad middag full av färg och arom som också passar suveränt i matlådan. Receptet hittar du på köket.se
Risgrynsplättar med sidfläsk, svamp och lingon
Avsnitt 245
11 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon lagar plättar gjorda på risgrynsgröt och serverar med knaperstekt fläsk, timjankryddad svamp och rårörda lingon. En perfekt kombination av sött, salt och umami. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon lagar plättar gjorda på risgrynsgröt och serverar med knaperstekt fläsk, timjankryddad svamp och rårörda lingon. En perfekt kombination av sött, salt och umami. Receptet hittar du på köket.se
Halloumikatsu med krämig kålsallad
Avsnitt 244
11 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Fläskkotletter i krämig löksås
Avsnitt 243
6 minTillgänglig till imorgon 12:45Albin Edberg lagar svensk comfort food när den är som bäst - stekt fläskkotlett i en krämig löksås serverad med svartvinbärsgelé och mosad potatis. En rejäl söndagsmiddag som gör hela sällskapet mätta och belåtna. Receptet hittar du på köket.se
Albin Edberg lagar svensk comfort food när den är som bäst - stekt fläskkotlett i en krämig löksås serverad med svartvinbärsgelé och mosad potatis. En rejäl söndagsmiddag som gör hela sällskapet mätta och belåtna. Receptet hittar du på köket.se
Lammfärsspett med vitlöksyoghurt
Avsnitt 242
6 minTillgänglig till tisdag 16 december 07:00Zeina Mourtada lagar saftiga lammfärsspett bjuds med en fräsch och syrlig grönkålssallad i den här rätten med tydliga influenser från Mellanöstern. Tillsammans med krämig vitlöksyoghurt blir middagen komplett. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar saftiga lammfärsspett bjuds med en fräsch och syrlig grönkålssallad i den här rätten med tydliga influenser från Mellanöstern. Tillsammans med krämig vitlöksyoghurt blir middagen komplett. Receptet hittar du på köket.se
Krämig tomatsoppa med konfiterad vitlök
Avsnitt 241
5 minTillgänglig till tisdag 16 december 07:10Dante Zia lagar en enkel tomatsoppa gjord på konserverade körsbärstomater och ricotta med stekt gnocchi som topping. Tillsammans med konfiterad vitlök på rostat bröd blir det här garanterat en ny favorit att laga. Receptet hittar du på köket.se
Dante Zia lagar en enkel tomatsoppa gjord på konserverade körsbärstomater och ricotta med stekt gnocchi som topping. Tillsammans med konfiterad vitlök på rostat bröd blir det här garanterat en ny favorit att laga. Receptet hittar du på köket.se
Marockansk grönkålssallad med getost
Avsnitt 240
9 minTillgänglig till tisdag 16 december 15:55Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Parmesan- och basilikabakad lax med fetaostkräm
Avsnitt 239
5 minTillgänglig till tisdag 16 december 06:05Linnea Jarnrot, vinnaren av Sveriges mästerkock 2025 bjuder på bohuslänsk vardagslyx där fras möter kräm och havet får glänsa. Rätten går snabbt att laga, och bäst av allt: den sköter sig själv i ugnen. Receptet hittar du på köket.se
Linnea Jarnrot, vinnaren av Sveriges mästerkock 2025 bjuder på bohuslänsk vardagslyx där fras möter kräm och havet får glänsa. Rätten går snabbt att laga, och bäst av allt: den sköter sig själv i ugnen. Receptet hittar du på köket.se
Het sticky koreansk kyckling med kålsallad
Avsnitt 228
4 minTillgänglig 3+ månaderJennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Jennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se