
Kökets middag
- Livsstil
- 2025
- Avsnitt 173
- Säsong 2025
- 4 min
- 0+
- Säsong 2025
- Avsnitt 173: Kryddstekt kycklingfilé med rödvinssås
Stefan Ekengren bjuder på kyckling som får god smak och extra fin stekyta när de innan stekning vänds i en mjölblandning smaksatt med kryddor. Tillsammans med klyftpotatis och rödvinssås blir det en härlig helgmiddag. Receptet hittar du på köket.se
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
- Genrer
- Livsstil, Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Kommande avsnitt
Säsong 2025, Avsnitt 230
Svartkålssallad med tahinidressing
Avsnitt 229
11 minTillgänglig till måndag 24 november 04:35Siri Barje lagar en matig sallad som kombinerar rostade kryddade linser med svartkål, spenat och äpple. En enkel tahinidressing ger krämighet och fetaost tillför sälta. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en matig sallad som kombinerar rostade kryddade linser med svartkål, spenat och äpple. En enkel tahinidressing ger krämighet och fetaost tillför sälta. Receptet hittar du på köket.se
Het sticky koreansk kyckling med kålsallad
Avsnitt 228
4 minTillgänglig 3+ månaderJennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Jennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Kräftgratinerad lax med potatisstomp
Avsnitt 227
10 minTillgänglig 3+ månaderStefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se
Stefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se
Ramen med tomatbuljong och kycklingköttbullar
Avsnitt 226
11 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon lagar saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong toppad med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen. En värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon lagar saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong toppad med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen. En värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup. Receptet hittar du på köket.se
Potatisbullar med svampsås och rostad grönkål
Avsnitt 225
11 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar en enkel middag som gör vardagen lite lyxigare! Frasiga potatisbullar får sällskap av en gräddig svampsås och krispiga grönkålschips. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar en enkel middag som gör vardagen lite lyxigare! Frasiga potatisbullar får sällskap av en gräddig svampsås och krispiga grönkålschips. Receptet hittar du på köket.se
Kål- och svampgratäng
Avsnitt 224
4 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje lagar en krämig och smakrik gratäng med savojkål och svamp toppad med ett krispigt smul på pankoströbröd, timjan och parmesan. En rustik men samtidigt elegant vegorätt med hög comfort food-känsla. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en krämig och smakrik gratäng med savojkål och svamp toppad med ett krispigt smul på pankoströbröd, timjan och parmesan. En rustik men samtidigt elegant vegorätt med hög comfort food-känsla. Receptet hittar du på köket.se
Lammragu med tagliatelle och gremolata
Avsnitt 223
4 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König lagar en mustig ragu på lammfärs med rött vin, tomater och rosmarin som långsamt får koka ihop till en djup och aromatisk sås. Serveras med pasta, frisk gremolata och generöst med parmesan. Receptet hittar du på köket.se
Catarina König lagar en mustig ragu på lammfärs med rött vin, tomater och rosmarin som långsamt får koka ihop till en djup och aromatisk sås. Serveras med pasta, frisk gremolata och generöst med parmesan. Receptet hittar du på köket.se
Lyxig svamplasagne
Avsnitt 222
4 minTillgänglig 3+ månaderDante Zia lagar en krämig lasagne med flera olika sorts svamp. Den lena bechamelsåsen får extra djup av torkad karljohanssvamp och generöst med ost. Receptet hittar du på köket.se
Dante Zia lagar en krämig lasagne med flera olika sorts svamp. Den lena bechamelsåsen får extra djup av torkad karljohanssvamp och generöst med ost. Receptet hittar du på köket.se
Spicy umamifräs med ris
Avsnitt 221
4 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon visar här hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon visar här hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami. Receptet hittar du på köket.se
Kycklingcurry med ris
Avsnitt 220
4 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar kyckling i en mild och krämig currysås, en riktig klassiker som uppskattas av hela familjen. Servera med fluffigt ris och färsk koriander och middagen är komplett. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar kyckling i en mild och krämig currysås, en riktig klassiker som uppskattas av hela familjen. Servera med fluffigt ris och färsk koriander och middagen är komplett. Receptet hittar du på köket.se