
Kökets middag
- Livsstil
- 2025
- Avsnitt 18
- Säsong 2025
- 5 min
- 0+
- Säsong 2025
- Avsnitt 18: Ugnsbakad lax med frasigt parmesantäcke
Jennie Walldén lagar söndagsmiddag med hel laxsida i ugn toppad med ett frasigt parmesantäcke serverad med en gudomligt god sås med massor av smak från basilika, koriander och avokado. Receptet hittar du på köket.se
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
- Genrer
- Livsstil, Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Kommande avsnitt
Säsong 2025, Avsnitt 223
Lyxig svamplasagne
Avsnitt 222
11 minTillgänglig 3+ månaderDante Zia lagar en krämig lasagne med flera olika sorts svamp. Den lena bechamelsåsen får extra djup av torkad karljohanssvamp och generöst med ost. Receptet hittar du på köket.se
Dante Zia lagar en krämig lasagne med flera olika sorts svamp. Den lena bechamelsåsen får extra djup av torkad karljohanssvamp och generöst med ost. Receptet hittar du på köket.se
Spicy umamifräs med ris
Avsnitt 221
11 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon visar här hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon visar här hur du får en middag med maximal smak med minimal ansträngning. En snabblagad vardagsrätt med hetta, syra och massor av umami. Receptet hittar du på köket.se
Kycklingcurry med ris
Avsnitt 220
10 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar kyckling i en mild och krämig currysås, en riktig klassiker som uppskattas av hela familjen. Servera med fluffigt ris och färsk koriander och middagen är komplett. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar kyckling i en mild och krämig currysås, en riktig klassiker som uppskattas av hela familjen. Servera med fluffigt ris och färsk koriander och middagen är komplett. Receptet hittar du på köket.se
Rotsaksbiffar med svampsås
Avsnitt 219
11 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje lagar krispiga rotfruktsbiffar och fluffigt potatismos och bjuder med en mustig svampsås - en rustik middag med husmanssmaker i vegetarisk tappning. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar krispiga rotfruktsbiffar och fluffigt potatismos och bjuder med en mustig svampsås - en rustik middag med husmanssmaker i vegetarisk tappning. Receptet hittar du på köket.se
Kycklingfilé med potatisgratäng med paprika och fetaost
Avsnitt 218
4 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar krämig potatisgratäng serverad med kryddig kyckling. Gratängen får extra smak med fetaost, paprika och parmesan, medan kycklingen får sting av chipotle och fräschör från lime. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar krämig potatisgratäng serverad med kryddig kyckling. Gratängen får extra smak med fetaost, paprika och parmesan, medan kycklingen får sting av chipotle och fräschör från lime. Receptet hittar du på köket.se
Sallad med smashed kroketter, kyckling och chilimajonnäs
Avsnitt 217
5 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon bjuder på en maxad sallad med gyllene potatiskroketter som får extra crunch i ugnen, marinerad kyckling och en krispig salladsbas samt en lite het chilimajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon bjuder på en maxad sallad med gyllene potatiskroketter som får extra crunch i ugnen, marinerad kyckling och en krispig salladsbas samt en lite het chilimajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Fläskfilégryta med svamp, gorgonzola och grönpeppar
Avsnitt 216
3 minTillgänglig 3+ månaderStefan Ekengren lagar en smakrik och krämig gryta med fläskfilé, svamp, gorgonzola och grönpeppar som värmer både kropp och själ. Lätt att laga och väldigt god att äta! Receptet hittar du på köket.se
Stefan Ekengren lagar en smakrik och krämig gryta med fläskfilé, svamp, gorgonzola och grönpeppar som värmer både kropp och själ. Lätt att laga och väldigt god att äta! Receptet hittar du på köket.se
Kantarellrisotto med dill och hasselnötter
Avsnitt 215
4 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König lagar en klassisk risotto fylld med smak av skog och höst på bästa tänkbara sätt. När risotton blivit sådär perfekt krämig läggs den upp och toppas med smörstekta kantareller och rostade hasselnötter. Receptet hittar du på köket.se
Catarina König lagar en klassisk risotto fylld med smak av skog och höst på bästa tänkbara sätt. När risotton blivit sådär perfekt krämig läggs den upp och toppas med smörstekta kantareller och rostade hasselnötter. Receptet hittar du på köket.se
Plåt med rostad pumpa och purjolök
Avsnitt 214
5 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje lagar en enkel plåtmiddag med pumpa, purjolök och potatis som rostas i ugnen tillsammans med kikärter och pumpakärnor. Efter rostning toppas allt på plåten med brynt smör och generöst med riven gruyèreost. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en enkel plåtmiddag med pumpa, purjolök och potatis som rostas i ugnen tillsammans med kikärter och pumpakärnor. Efter rostning toppas allt på plåten med brynt smör och generöst med riven gruyèreost. Receptet hittar du på köket.se
Ragu bianco med svamp och rosmarin
Avsnitt 213
4 minTillgänglig 3+ månaderDante Zia lagar en krämig pastarätt som kombinerar nötfärs, champinjoner och rosmarin och som blir till en "vit" köttfärssås med vitt vin, kalvfond och parmesan. Receptet hittar du på köket.se
Dante Zia lagar en krämig pastarätt som kombinerar nötfärs, champinjoner och rosmarin och som blir till en "vit" köttfärssås med vitt vin, kalvfond och parmesan. Receptet hittar du på köket.se