Comtradicao
- Livsstil
- 2020
- Avsnitt 8
- Säsong 1
- 25 min
- 6+
- Säsong 1
- Avsnitt 8: Aveiro
Idag tar vi en gastronomisk resa till Aveiro-distriktet. Det kommer att bjudas på Rojões, Tiborna de Bacalhau, och vi slutar med den oemotståndliga Pão-de-ló.
Om serien: Den hyllade kocken Henrique Sá Pessoa omtolkar det traditionella portugisiska köket på en resa till den portugisiska gastronomins rötter och återvänder till gamla recept för att föra in traditionell komfortmat i den moderna eran.
- Medverkande
- Henrique Sá Pessoa
- Regissör
- Márcio Simões, Pedro Bravo
- Tillgängliga språk
- tyska, spanska, portugisiska
- Genrer
- Livsstil, Reality-TV
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Viana do Castelo
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderVi börjar med Vianas do Castelos matkultur. Henrique ska laga Chorinha de Peixe, Cod "à Zé do Pipo" och slutligen Torta de Viana.
Vi börjar med Vianas do Castelos matkultur. Henrique ska laga Chorinha de Peixe, Cod "à Zé do Pipo" och slutligen Torta de Viana.
Braga
Avsnitt 2
23 minTillgänglig 3+ månaderI det här avsnittet ska vi utforska Bragas matkultur. Henrique börjar med den traditionella Caldo Verde, följt av rostad get "à Moda de Braga" och vi sötar till det med en Abade de Priscos-pudding.
I det här avsnittet ska vi utforska Bragas matkultur. Henrique börjar med den traditionella Caldo Verde, följt av rostad get "à Moda de Braga" och vi sötar till det med en Abade de Priscos-pudding.
Vila real
Avsnitt 3
26 minTillgänglig 3+ månaderVår gastronomiska expedition börjar i Vila Real. Henrique ska laga majs från Ribeira de Pena, torsk "à Bruxa de Valpaços" och rostad kalv.
Vår gastronomiska expedition börjar i Vila Real. Henrique ska laga majs från Ribeira de Pena, torsk "à Bruxa de Valpaços" och rostad kalv.
Bragança
Avsnitt 4
24 minTillgänglig 3+ månaderVår kulinariska turné fortsätter genom Bragança-distriktet. Henrique ska göra en soppa av Chícharros Verdes, "Alheira à transmontana" och några läckra Papos de Anjo till efterrätt.
Vår kulinariska turné fortsätter genom Bragança-distriktet. Henrique ska göra en soppa av Chícharros Verdes, "Alheira à transmontana" och några läckra Papos de Anjo till efterrätt.
Viseu
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderVi reser till Viseu-distriktet för att smaka på några av dess specialiteter. Vi börjar med "Bola de Presunto", följt av ankris "à Lafões" och slutligen ugnsbakad torsk med "Batatas à Murro".
Vi reser till Viseu-distriktet för att smaka på några av dess specialiteter. Vi börjar med "Bola de Presunto", följt av ankris "à Lafões" och slutligen ugnsbakad torsk med "Batatas à Murro".
Guarda
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderI det här avsnittet utforskar Henrique smakerna i Guarda. Vi börjar med kastanjesoppa, och sedan kanin "à Caçador" och, som efterrätt, rispudding.
I det här avsnittet utforskar Henrique smakerna i Guarda. Vi börjar med kastanjesoppa, och sedan kanin "à Caçador" och, som efterrätt, rispudding.
Porto
Avsnitt 7
25 minTillgänglig 3+ månaderIdag tar vi en promenad bland Portos smaker. Henrique ska laga musslor "à Bulhão Pato", torsk "à Gomes de Sá" (Pessoa), och vi får inte missa det berömda komage "à Moda do Porto".
Idag tar vi en promenad bland Portos smaker. Henrique ska laga musslor "à Bulhão Pato", torsk "à Gomes de Sá" (Pessoa), och vi får inte missa det berömda komage "à Moda do Porto".
Aveiro
Avsnitt 8
25 minTillgänglig 3+ månaderIdag tar vi en gastronomisk resa till Aveiro-distriktet. Det kommer att bjudas på Rojões, Tiborna de Bacalhau, och vi slutar med den oemotståndliga Pão-de-ló.
Idag tar vi en gastronomisk resa till Aveiro-distriktet. Det kommer att bjudas på Rojões, Tiborna de Bacalhau, och vi slutar med den oemotståndliga Pão-de-ló.
Coimbra
Avsnitt 9
23 minTillgänglig 3+ månaderI dagens avsnitt tar vi en gastronomisk rundtur genom Disctrict of Coimbra. Vi lagar Chanfana, krås och slutar med en Clarissas-pudding.
I dagens avsnitt tar vi en gastronomisk rundtur genom Disctrict of Coimbra. Vi lagar Chanfana, krås och slutar med en Clarissas-pudding.
Castelo Branco
Avsnitt 10
20 minTillgänglig 3+ månaderIdag upptäcker vi de gastronomiska underverken i Castelo Branco-distriktet. Vi lagar lever med lök, en fin soppa från Beira, samt en traditionell Tigelada som efterrätt.
Idag upptäcker vi de gastronomiska underverken i Castelo Branco-distriktet. Vi lagar lever med lök, en fin soppa från Beira, samt en traditionell Tigelada som efterrätt.