
Zero Waste Chef
- Miljö
- 2022
- Avsnitt 7
- Säsong 2
- 40 min
- 0+
- Säsong 2
- Avsnitt 7: Turkey
Diego träffar Ebru Baybara Demir, som använder sig av gastronomins kraft för att förändra samhället, uppmuntra bönder att återgå till traditionella jordbruksmetoder, skydda grundvattnet samt skapa en mer hållbar livsmedelsframtid.
Om serien: Ett äventyr genom Europa med Michelinkockar som lagar mat under filosofin Zero Waste. Miljöaktivisten Diego går med i projekt som strävar efter att förändra livsmedelsindustrin och lär sig recept som minimerar matsvinnet.
- Regissör
- Javier Llanos
- Tillgängliga språk
- engelska
- Genrer
- Miljö, Matlagning, Reality-TV
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Spain
Avsnitt 1
43 minTillgänglig 3+ månaderPepe Solla som driver Michelinkrogen Casa Solla visar Diego vikten av att ta hand om fisk och skaldjur med hantverksmässiga och respektfulla fiskemetoder.
Pepe Solla som driver Michelinkrogen Casa Solla visar Diego vikten av att ta hand om fisk och skaldjur med hantverksmässiga och respektfulla fiskemetoder.
Croatia
Avsnitt 2
40 minTillgänglig 3+ månaderEn resa för att upptäcka Adriatiska kustens skatter med Ana Grgic – kock på det legendariska hotellet Esplanade i Zagreb. Diego besöker flera projekt som övervakar fisk- och skaldjurskonsumtionen för att bibehålla balansen i havets ekosystem.
En resa för att upptäcka Adriatiska kustens skatter med Ana Grgic – kock på det legendariska hotellet Esplanade i Zagreb. Diego besöker flera projekt som övervakar fisk- och skaldjurskonsumtionen för att bibehålla balansen i havets ekosystem.
Serbia
Avsnitt 3
45 minTillgänglig 3+ månaderDiego är i Belgrad och träffar Vanja Puškar, kock på New Balkan Cuisine, som visar honom vikten av att vara en aktiv del i att stärka omvårdnad genom mat.
Diego är i Belgrad och träffar Vanja Puškar, kock på New Balkan Cuisine, som visar honom vikten av att vara en aktiv del i att stärka omvårdnad genom mat.
Romania
Avsnitt 4
42 minTillgänglig 3+ månaderRumäniens första Michelinkock – Bogdan Danila – visar Diego det vackra Transsylvanien. Lokala råvaror och småskaligt jordbruk i ett land som lider av markrofferi och överexploaterat jordbruk.
Rumäniens första Michelinkock – Bogdan Danila – visar Diego det vackra Transsylvanien. Lokala råvaror och småskaligt jordbruk i ett land som lider av markrofferi och överexploaterat jordbruk.
Slovakia
Avsnitt 5
41 minTillgänglig 3+ månader2022 års slovakiske kock, Josef Breza, visar Diego hur man kan driva en restaurang med egen energi- och matförsörjning.
2022 års slovakiske kock, Josef Breza, visar Diego hur man kan driva en restaurang med egen energi- och matförsörjning.
Slovenia
Avsnitt 6
43 minTillgänglig 3+ månaderHållbart och ekologiskt är adjektiv som lockar konsumenter i dag. Men vad döljer sig bakom de gröna etiketterna? Diego besöker världens ”grönaste” land för att ta reda på svaret, och gör ett stopp på Michelinkocken Ana Ros restaurang Hisa Franko.
Hållbart och ekologiskt är adjektiv som lockar konsumenter i dag. Men vad döljer sig bakom de gröna etiketterna? Diego besöker världens ”grönaste” land för att ta reda på svaret, och gör ett stopp på Michelinkocken Ana Ros restaurang Hisa Franko.
Turkey
Avsnitt 7
40 minTillgänglig 3+ månaderDiego träffar Ebru Baybara Demir, som använder sig av gastronomins kraft för att förändra samhället, uppmuntra bönder att återgå till traditionella jordbruksmetoder, skydda grundvattnet samt skapa en mer hållbar livsmedelsframtid.
Diego träffar Ebru Baybara Demir, som använder sig av gastronomins kraft för att förändra samhället, uppmuntra bönder att återgå till traditionella jordbruksmetoder, skydda grundvattnet samt skapa en mer hållbar livsmedelsframtid.
Greece
Avsnitt 8
41 minTillgänglig 3+ månaderDiego besöker Grekland för att få förståelse för överturismens inverkan. Kocken Tasos Mantis – en ivrig förespråkare av lokalproducerat och en rik gastronomisk kultur – ska visa honom ett väldigt annorlunda sätt att turista på.
Diego besöker Grekland för att få förståelse för överturismens inverkan. Kocken Tasos Mantis – en ivrig förespråkare av lokalproducerat och en rik gastronomisk kultur – ska visa honom ett väldigt annorlunda sätt att turista på.
Czech Republic
Avsnitt 9
41 minTillgänglig 3+ månaderIngen annanstans än i Tjeckien skulle Diego kunna hitta fler bryggerier utan svinn. I Prag tar han chansen att laga mat på ölavfall med den hyllade kocken Christian Chu.
Ingen annanstans än i Tjeckien skulle Diego kunna hitta fler bryggerier utan svinn. I Prag tar han chansen att laga mat på ölavfall med den hyllade kocken Christian Chu.
Bulgaria
Avsnitt 10
41 minTillgänglig 3+ månaderDiego reser till jäsningsämnenas vagga. Här, i Bulgariens mest underprivilegierade hörn, ska den prisbelönte kocken Filip Zahariev visa oss var livet föds och vilka ingredienser det behöver för att blomstra igen.
Diego reser till jäsningsämnenas vagga. Här, i Bulgariens mest underprivilegierade hörn, ska den prisbelönte kocken Filip Zahariev visa oss var livet föds och vilka ingredienser det behöver för att blomstra igen.