
Zero Waste Chef
- Miljö
- 2021
- Avsnitt 2
- Säsong 1
- 43 min
- 9+
- Säsong 1
- Avsnitt 2: Sweden
Niklas Ekstedt tar med Diego på en resa genom de svenska skogarna tillsammans med samer. Diego lär sig vikten av att bevara urskogar och att laga Michelinrätter över öppen eld.
Om serien: Ett äventyr genom Europa med Michelinkockar som lagar mat under filosofin Zero Waste. Miljöaktivisten Diego går med i projekt som strävar efter att förändra livsmedelsindustrin och lär sig recept som minimerar matsvinnet.
Portugal
Avsnitt 1
48 minTillgänglig 3+ månaderFör att hylla havet ska kocken Rui Paula visa oss hur man omfamnar dess ofantlighet i en maträtt. Längs Portugals kust träffar Diego konstnärer och fiskare som visar honom problemen som hotar havet.
För att hylla havet ska kocken Rui Paula visa oss hur man omfamnar dess ofantlighet i en maträtt. Längs Portugals kust träffar Diego konstnärer och fiskare som visar honom problemen som hotar havet.
Sweden
Avsnitt 2
43 minTillgänglig 3+ månaderNiklas Ekstedt tar med Diego på en resa genom de svenska skogarna tillsammans med samer. Diego lär sig vikten av att bevara urskogar och att laga Michelinrätter över öppen eld.
Niklas Ekstedt tar med Diego på en resa genom de svenska skogarna tillsammans med samer. Diego lär sig vikten av att bevara urskogar och att laga Michelinrätter över öppen eld.
Denmark
Avsnitt 3
44 minTillgänglig 3+ månaderMatt Orlando driver den gröna Michelinkrogen Amass. Han visar Diego tekniker för att återvinna vilken produkt som helst. I Köpenhamn provsmakar Diego en märklig återvunnen produkt: öl gjord av kiss.
Matt Orlando driver den gröna Michelinkrogen Amass. Han visar Diego tekniker för att återvinna vilken produkt som helst. I Köpenhamn provsmakar Diego en märklig återvunnen produkt: öl gjord av kiss.
Spain
Avsnitt 4
47 minTillgänglig 3+ månaderInget går till spillo på Javi Estévez Michelinkrog La Tasquería. Han visar Diego hur man tillagar de mest överraskande delarna av en gris. Det leder honom på en resa där han upptäcker grisfarmarnas påverkan på Spaniens landsbygd.
Inget går till spillo på Javi Estévez Michelinkrog La Tasquería. Han visar Diego hur man tillagar de mest överraskande delarna av en gris. Det leder honom på en resa där han upptäcker grisfarmarnas påverkan på Spaniens landsbygd.
Poland
Avsnitt 5
42 minTillgänglig 3+ månaderPå sin resa genom Polen samlar Diego vild mat med Michelinkocken Modest Amaro och upptäcker hur många fördelar det finns med vilda livsmedel och örter.
På sin resa genom Polen samlar Diego vild mat med Michelinkocken Modest Amaro och upptäcker hur många fördelar det finns med vilda livsmedel och örter.
The Netherlands
Avsnitt 6
44 minTillgänglig 3+ månaderDiego upptäcker ymnigheten ett varierat ekosystem såsom restaurangen De Kas ekologiska trädgårdar kan ge.
Diego upptäcker ymnigheten ett varierat ekosystem såsom restaurangen De Kas ekologiska trädgårdar kan ge.
Hungary
Avsnitt 7
45 minTillgänglig 3+ månaderEszter Palágyi visar Diego hur noll kilometer-rörelsen minskar matsvinnet. En resa där han får uppleva bondgårdar utan maskiner, motorcykelmaffior i Budapest och ungerska vingårdar.
Eszter Palágyi visar Diego hur noll kilometer-rörelsen minskar matsvinnet. En resa där han får uppleva bondgårdar utan maskiner, motorcykelmaffior i Budapest och ungerska vingårdar.
Norway
Avsnitt 8
44 minTillgänglig 3+ månaderFiskodling är en av världens snabbaste växande sektorer inom livsmedelsproduktion, och Norge går i bräschen. Heidi Bjerkan visar Diego varför bra jord och duktiga bönder är viktiga för att bereda en Michelinmeny.
Fiskodling är en av världens snabbaste växande sektorer inom livsmedelsproduktion, och Norge går i bräschen. Heidi Bjerkan visar Diego varför bra jord och duktiga bönder är viktiga för att bereda en Michelinmeny.