
Jason Atherton's Dubai Dishes
- Matlagning
- 2023
- Avsnitt 8
- Säsong 1
- 43 min
- 0+
- Säsong 1
- Avsnitt 8: Bröd och bakverk
Idag står bröd och bakverk i fokus med läckra ostfyllda degknyten och en smulig semolina- och mandelkaka. Gästkocken Trisha Henault skapar en magnifik filodegsdessert fylld med choklad- och rosenmousse, chokladpralin och hackade hasselnötter.
Om serien: Vi följer kocken Jason Atherton i Dubai när han hämtar inspiration från regionen för att laga läckra recept.
- Medverkande
- Jason Atherton
- Genrer
- Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Ett starkt avsnitt
Avsnitt 1
1 timTillgänglig 3+ månaderJason debuterar i Dubai med fokus på kryddor! Han utforskar en traditionell souk i stadens gamla kvarter och visar hur du kan krydda ditt liv på Dubai-vis, tillsammans med kocken Rahul Rana som gör en choklad fylld med kryddig rödbetscurry.
Jason debuterar i Dubai med fokus på kryddor! Han utforskar en traditionell souk i stadens gamla kvarter och visar hur du kan krydda ditt liv på Dubai-vis, tillsammans med kocken Rahul Rana som gör en choklad fylld med kryddig rödbetscurry.
Fokus på frukost och brunch
Avsnitt 2
43 minTillgänglig 3+ månaderFör den som vill börja helgen i världens bästa brunchstad bjuder Jason på en spansk rätt inspirerad av en engelsk frukost.
För den som vill börja helgen i världens bästa brunchstad bjuder Jason på en spansk rätt inspirerad av en engelsk frukost.
Färska grönsaker
Avsnitt 3
42 minTillgänglig 3+ månaderIdag är det fokus på färska råvaror! Jason tar sig till en enorm grönsaksmarknad i Dubai, där han lagar rätter som tomattartare med svart olivtapenade och en efterrätt gjord på rödbetor och morötter.
Idag är det fokus på färska råvaror! Jason tar sig till en enorm grönsaksmarknad i Dubai, där han lagar rätter som tomattartare med svart olivtapenade och en efterrätt gjord på rödbetor och morötter.
Fisk och skaldjur
Avsnitt 4
42 minTillgänglig 3+ månaderDen prisbelönta kocken Jason Atherton fortsätter sin resa genom Dubai vid stranden, där han lagar utsökta fisk- och skaldjursrätter inspirerade av den vackra kuststaden.
Den prisbelönta kocken Jason Atherton fortsätter sin resa genom Dubai vid stranden, där han lagar utsökta fisk- och skaldjursrätter inspirerade av den vackra kuststaden.
Det stora fruktavsnittet
Avsnitt 5
42 minTillgänglig 3+ månaderMichelin-kocken Jason skapar fruktfokuserade rätter som fikon med balsamico och honung, samt en sallad med apelsin, morot och avokado. Gästkocken lagar en hummer- och mangorätt efter att ha smakat på fruktiga cocktails.
Michelin-kocken Jason skapar fruktfokuserade rätter som fikon med balsamico och honung, samt en sallad med apelsin, morot och avokado. Gästkocken lagar en hummer- och mangorätt efter att ha smakat på fruktiga cocktails.
Street Food
Avsnitt 6
42 minTillgänglig 3+ månaderJason firar snabba måltider Dubai-style och presenterar ostron med kryddig asiatisk dressing samt grillad majs med chili och parmesan. Arabiske grillmästaren Hattem Mattar följer med och lagar mac and cheese med kryddiga lammkorvar över öppen eld.
Jason firar snabba måltider Dubai-style och presenterar ostron med kryddig asiatisk dressing samt grillad majs med chili och parmesan. Arabiske grillmästaren Hattem Mattar följer med och lagar mac and cheese med kryddiga lammkorvar över öppen eld.
Te och kaffe
Avsnitt 7
43 minTillgänglig 3+ månaderJason bjuder på läckra recept smaksatta med te och kaffe samt får en lektion i hur man serverar traditionellt emiratiskt kaffe. Kocken Nick Alvis lagar en utsökt rätt med havsabborre och selleri, serverad med hibiskus-infuserad gräddsås.
Jason bjuder på läckra recept smaksatta med te och kaffe samt får en lektion i hur man serverar traditionellt emiratiskt kaffe. Kocken Nick Alvis lagar en utsökt rätt med havsabborre och selleri, serverad med hibiskus-infuserad gräddsås.
Bröd och bakverk
Avsnitt 8
43 minTillgänglig 3+ månaderIdag står bröd och bakverk i fokus med läckra ostfyllda degknyten och en smulig semolina- och mandelkaka. Gästkocken Trisha Henault skapar en magnifik filodegsdessert fylld med choklad- och rosenmousse, chokladpralin och hackade hasselnötter.
Idag står bröd och bakverk i fokus med läckra ostfyllda degknyten och en smulig semolina- och mandelkaka. Gästkocken Trisha Henault skapar en magnifik filodegsdessert fylld med choklad- och rosenmousse, chokladpralin och hackade hasselnötter.
Fokus på brittiska och franska rätter
Avsnitt 9
43 minTillgänglig 3+ månaderJason lagar klassiska brittiska och franska rätter från sin första tid i Dubai för över 20 år sedan. Han hyllar sin vän Gary Rhodes, Dubai-innovatören, med klassiska Rhodes-rätter som rökt kolja Welsh rarebit och bröd- och smörpudding.
Jason lagar klassiska brittiska och franska rätter från sin första tid i Dubai för över 20 år sedan. Han hyllar sin vän Gary Rhodes, Dubai-innovatören, med klassiska Rhodes-rätter som rökt kolja Welsh rarebit och bröd- och smörpudding.
Ett kryddigt avsnitt
Avsnitt 10
43 minTillgänglig 3+ månaderJason Athertons Dubai-resa avslutas med en rad fräscha rätter med örter inspirerade av regionen. På menyn finns en syrlig tabbouleh med riven blomkål och hummer-sashimi med fryst örtsnö.
Jason Athertons Dubai-resa avslutas med en rad fräscha rätter med örter inspirerade av regionen. På menyn finns en syrlig tabbouleh med riven blomkål och hummer-sashimi med fryst örtsnö.