
Food & Fire med Niklas Ekstedt
- Livsstil
- 2019
- Avsnitt 3
- Säsong 1
- 44 min
- 11+
- Säsong 1
- Avsnitt 3: Turkiet
Niklas har stämt träff med en finsk viking i den kulinariska smältdegeln Istanbul, och upptäcker att denna historiska stad har lika många lager som det finns varianter av kebab.
Om serien: Niklas Ekstedt har länge älskat att laga mat över öppen eld. Nu besöker han sex olika kulturer för att uppleva vad de tillagar över lågorna, hur de gör det, och vad som ligger bakom traditionerna.
- Genrer
- Livsstil, Matlagning, Dokumentär, Kultur
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Texas
Avsnitt 1
52 minTillgänglig 3+ månaderNiklas beger sig till Texas i jakten på den amerikanska BBQ:s rötter. Vad är egentligen Texas BBQ och får man lägga vad som helst på grillen?
Niklas beger sig till Texas i jakten på den amerikanska BBQ:s rötter. Vad är egentligen Texas BBQ och får man lägga vad som helst på grillen?
Baskien
Avsnitt 2
49 minTillgänglig 3+ månaderNiklas besöker sin kulinariska favoritregion Baskien. Vad är det som gör Baskiens mat så unik, och kommer han lyckas med att komma in på en av världens mest exklusiva restauranger?
Niklas besöker sin kulinariska favoritregion Baskien. Vad är det som gör Baskiens mat så unik, och kommer han lyckas med att komma in på en av världens mest exklusiva restauranger?
Turkiet
Avsnitt 3
44 minTillgänglig 3+ månaderNiklas har stämt träff med en finsk viking i den kulinariska smältdegeln Istanbul, och upptäcker att denna historiska stad har lika många lager som det finns varianter av kebab.
Niklas har stämt träff med en finsk viking i den kulinariska smältdegeln Istanbul, och upptäcker att denna historiska stad har lika många lager som det finns varianter av kebab.
Peru
Avsnitt 4
52 minTillgänglig 3+ månaderPeru har ett av världen mest intressanta matkulturer, och på plats får Niklas begrava en måltid, grilla i lera och provsmaka marsvin. Han får dessutom känna på en stor skopa av peruansk nyfikenhet.
Peru har ett av världen mest intressanta matkulturer, och på plats får Niklas begrava en måltid, grilla i lera och provsmaka marsvin. Han får dessutom känna på en stor skopa av peruansk nyfikenhet.
Finland
Avsnitt 5
50 minTillgänglig 3+ månaderNiklas får tuffa till sig när han besöker grannlandet i öst, Finland. Här upptäcker han ett enormt utbud av fantastiska råvaror och får en nyvunnen kärlek för det lokalproducerade.
Niklas får tuffa till sig när han besöker grannlandet i öst, Finland. Här upptäcker han ett enormt utbud av fantastiska råvaror och får en nyvunnen kärlek för det lokalproducerade.
Italien
Avsnitt 6
47 minTillgänglig 3+ månaderNiklas besöker pizzans hemstad Neapel som visar sig ha så mycket mer att erbjuda än bara pizza, och frågan är om det finns några gränser för vad man kan tillaga i en pizzaugn?
Niklas besöker pizzans hemstad Neapel som visar sig ha så mycket mer att erbjuda än bara pizza, och frågan är om det finns några gränser för vad man kan tillaga i en pizzaugn?