
Kökets middag
- Matlagning
- 2025
- Avsnitt 239
- Säsong 2025
- 5 min
- 0+
- Säsong 2025
- Avsnitt 239: Parmesan- och basilikabakad lax med fetaostkräm
Linnea Jarnrot, vinnaren av Sveriges mästerkock 2025 bjuder på bohuslänsk vardagslyx där fras möter kräm och havet får glänsa. Rätten går snabbt att laga, och bäst av allt: den sköter sig själv i ugnen. Receptet hittar du på köket.se
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Kökets välkända kockar på inspirerande och härliga recept. Omtyckta klassiker och snabba vardagsfavoriter varvas med nya spännande och bjudvänliga rätter.
- Genrer
- Matlagning, Underhållning
- Tillgänglig
- Tillgänglig till tisdag 16 december
Kommande avsnitt
Säsong 2025, Avsnitt 245
Halloumikatsu med krämig kålsallad
Avsnitt 244
11 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje tolkar i denna rätt den japanska favoriten tonkatsu och byter fläskkött mot halloumi. Resultatet blir krispigt panerad och stekt halloumi serverad med sushiris, krämig kålsallad och en katsumajonnäs. Receptet hittar du på köket.se
Fläskkotletter i krämig löksås
Avsnitt 243
6 minTillgänglig till söndag 14 december 12:45Albin Edberg lagar svensk comfort food när den är som bäst - stekt fläskkotlett i en krämig löksås serverad med svartvinbärsgelé och mosad potatis. En rejäl söndagsmiddag som gör hela sällskapet mätta och belåtna. Receptet hittar du på köket.se
Albin Edberg lagar svensk comfort food när den är som bäst - stekt fläskkotlett i en krämig löksås serverad med svartvinbärsgelé och mosad potatis. En rejäl söndagsmiddag som gör hela sällskapet mätta och belåtna. Receptet hittar du på köket.se
Lammfärsspett med vitlöksyoghurt
Avsnitt 242
11 minTillgänglig till torsdag 11 december 04:35Zeina Mourtada lagar saftiga lammfärsspett bjuds med en fräsch och syrlig grönkålssallad i den här rätten med tydliga influenser från Mellanöstern. Tillsammans med krämig vitlöksyoghurt blir middagen komplett. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar saftiga lammfärsspett bjuds med en fräsch och syrlig grönkålssallad i den här rätten med tydliga influenser från Mellanöstern. Tillsammans med krämig vitlöksyoghurt blir middagen komplett. Receptet hittar du på köket.se
Krämig tomatsoppa med konfiterad vitlök
Avsnitt 241
11 minTillgänglig till onsdag 10 december 04:35Dante Zia lagar en enkel tomatsoppa gjord på konserverade körsbärstomater och ricotta med stekt gnocchi som topping. Tillsammans med konfiterad vitlök på rostat bröd blir det här garanterat en ny favorit att laga. Receptet hittar du på köket.se
Dante Zia lagar en enkel tomatsoppa gjord på konserverade körsbärstomater och ricotta med stekt gnocchi som topping. Tillsammans med konfiterad vitlök på rostat bröd blir det här garanterat en ny favorit att laga. Receptet hittar du på köket.se
Marockansk grönkålssallad med getost
Avsnitt 240
11 minTillgänglig till imorgon 16:05Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en mättande och smakrik sallad med couscous, grönkål, kikärtor, mandel och gula russin, toppad med getost. Dressingen med harissa, citron och persilja ger rätten en frisk och fräsch smak med lite hetta. Receptet hittar du på köket.se
Het sticky koreansk kyckling med kålsallad
Avsnitt 228
4 minTillgänglig 3+ månaderJennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Jennie Walldén tipsar om en härlig bjudrätt som kittlar smaklökarna med kycklingben penslade med en otroligt god och söt sås med hetta från gochujang. Till kycklingen bjuds en krämig grönkålssallad. Receptet hittar du på köket.se
Kräftgratinerad lax med potatisstomp
Avsnitt 227
4 minTillgänglig 3+ månaderStefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se
Stefan Ekengren bjuder på lax som bakas i ugn tillsammans med krämig kräftstjärtsröra och spetskål. Till servering bjuds ett fluffigt potatismos med Västerbottensost, citron och dill samt smörfräst spenat. Receptet hittar du på köket.se
Ramen med tomatbuljong och kycklingköttbullar
Avsnitt 226
4 minTillgänglig 3+ månaderFilip Poon lagar saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong toppad med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen. En värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup. Receptet hittar du på köket.se
Filip Poon lagar saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong toppad med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen. En värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup. Receptet hittar du på köket.se
Potatisbullar med svampsås och rostad grönkål
Avsnitt 225
4 minTillgänglig 3+ månaderZeina Mourtada lagar en enkel middag som gör vardagen lite lyxigare! Frasiga potatisbullar får sällskap av en gräddig svampsås och krispiga grönkålschips. Receptet hittar du på köket.se
Zeina Mourtada lagar en enkel middag som gör vardagen lite lyxigare! Frasiga potatisbullar får sällskap av en gräddig svampsås och krispiga grönkålschips. Receptet hittar du på köket.se
Kål- och svampgratäng
Avsnitt 224
4 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje lagar en krämig och smakrik gratäng med savojkål och svamp toppad med ett krispigt smul på pankoströbröd, timjan och parmesan. En rustik men samtidigt elegant vegorätt med hög comfort food-känsla. Receptet hittar du på köket.se
Siri Barje lagar en krämig och smakrik gratäng med savojkål och svamp toppad med ett krispigt smul på pankoströbröd, timjan och parmesan. En rustik men samtidigt elegant vegorätt med hög comfort food-känsla. Receptet hittar du på köket.se