Köket
- Matlagning
- 2023
- Avsnitt 95
- Säsong 2023
- 4 min
- 0+
- Säsong 2023
- Avsnitt 95: Kökets middagstips
Jennie Walldén tipsar om en pigg risotto med grön sparris, räkor och citron som vid servering toppas med ett krisp på pankoströbröd. Receptet hittar du hos köket.se.
Om serien: Svensk matlagningsserie. Här bjuder Nyhetsmorgons kockar på enkla recept som går snabbt att laga. Omtyckta klassiker varvas med nya favoriter. Kockarna avslöjar dessutom sina hemliga tips och tricks.
Kommande avsnitt
Säsong 2024, Avsnitt 205
Turkish eggs - pocherade ägg med chilismör
Avsnitt 1
4 minTillgänglig 3+ månaderCamilla Hamid bjuder på en fantastiskt god brunchrätt med pocherat ägg, hett chilismör och vitlöksyoghurt. Kanske blir det en ny favorit? Receptet hittar du hos köket.se
Camilla Hamid bjuder på en fantastiskt god brunchrätt med pocherat ägg, hett chilismör och vitlöksyoghurt. Kanske blir det en ny favorit? Receptet hittar du hos köket.se
Pärlcouscous med saffran och spenatsallad
Avsnitt 1
3 minTillgänglig 3+ månaderAdam Thulin lagar middag med favoriten pärlcouscous som får god smak av saffran, paprika och tomat. Bjuder gör han med en enkel spenatsallad, tjock yoghurt och rostade mandlar. Receptet hittar du på köket.se
Adam Thulin lagar middag med favoriten pärlcouscous som får god smak av saffran, paprika och tomat. Bjuder gör han med en enkel spenatsallad, tjock yoghurt och rostade mandlar. Receptet hittar du på köket.se
Sockerkaka med citronfrosting
Avsnitt 2
4 minTillgänglig 3+ månaderFredrik Nylén bakar en otroligt god och svårslagen citronsockerkaka för dig som gillar sött och syrligt tillsammans. Citron ger smak i såväl i kaka som fyllning och topping. Receptet hittar du hos köket.se
Fredrik Nylén bakar en otroligt god och svårslagen citronsockerkaka för dig som gillar sött och syrligt tillsammans. Citron ger smak i såväl i kaka som fyllning och topping. Receptet hittar du hos köket.se
Caesarsallad på quinoa och grönkål med halloumi
Avsnitt 2
5 minTillgänglig 3+ månaderSiri Barje visar hur du gör en matig vegovariant på klassikern caesarsallad - kyckling och romansallad byts mot halloumi, quinoa och grönkål. Strimlat päron på toppen ger gott krisp, fräschör och precis lagom sötma. Receptet hittar du hos köket.se
Siri Barje visar hur du gör en matig vegovariant på klassikern caesarsallad - kyckling och romansallad byts mot halloumi, quinoa och grönkål. Strimlat päron på toppen ger gott krisp, fräschör och precis lagom sötma. Receptet hittar du hos köket.se
Mazarinkaka med tosca i långpanna
Avsnitt 3
4 minTillgänglig 3+ månaderCamilla Hamid låter två goda bakverk mötas i en underbart god kaka - mazarin och toscakaka blir tillsammans en god toscamazarin! Perfekt fika att baka i helgen. Receptet hittar du hos köket.se
Camilla Hamid låter två goda bakverk mötas i en underbart god kaka - mazarin och toscakaka blir tillsammans en god toscamazarin! Perfekt fika att baka i helgen. Receptet hittar du hos köket.se
Ångkokt lax med svart ris och sesamdressing
Avsnitt 3
4 minTillgänglig 3+ månaderStefan Ekengren bjuder på friska och fräscha smaker med svart ris och grönsaker i sojadressing med sesam och ingefära. Tillsammans med ångad lax blir det en hälsosam lättlagad middag. Receptet hittar du hos köket.se
Stefan Ekengren bjuder på friska och fräscha smaker med svart ris och grönsaker i sojadressing med sesam och ingefära. Tillsammans med ångad lax blir det en hälsosam lättlagad middag. Receptet hittar du hos köket.se
Gyozachips med het kräftröra
Avsnitt 4
4 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König tipsar om läckra och lättfixade snittar att bjuda till drinken eller som lättare förrätt innan middagen. Löjligt goda! Receptet hittar du hos köket.se
Catarina König tipsar om läckra och lättfixade snittar att bjuda till drinken eller som lättare förrätt innan middagen. Löjligt goda! Receptet hittar du hos köket.se
Krämigt havreris med kokos, rödkål och jordnötter
Avsnitt 4
4 minTillgänglig 3+ månaderPaul Svensson gör en krämig vegorätt på svenskt havreris med smaker från det thailändska köket och serverar med rostad rödkål, salta jordnötter, massor av koriander och sötsyrliga havtorn. Receptet hittar du hos köket.se
Paul Svensson gör en krämig vegorätt på svenskt havreris med smaker från det thailändska köket och serverar med rostad rödkål, salta jordnötter, massor av koriander och sötsyrliga havtorn. Receptet hittar du hos köket.se
Dadelbollar med två smaker
Avsnitt 5
4 minTillgänglig 3+ månaderFredrik Nylén bjuder på två sorters dadelbollar - en med nötter i och en nötfri på solroskärnor. Smaksätter gör han genom att rulla dem i olika toppings som hallonpulver, kokos, salta cashewnötter och lakritspulver. Receptet hittar du hos köket.se
Fredrik Nylén bjuder på två sorters dadelbollar - en med nötter i och en nötfri på solroskärnor. Smaksätter gör han genom att rulla dem i olika toppings som hallonpulver, kokos, salta cashewnötter och lakritspulver. Receptet hittar du hos köket.se
Köttfärsgratäng med potatis och vitt vin
Avsnitt 5
4 minTillgänglig 3+ månaderCatarina König lagar en utmärkt bjudrätt som går enkelt att förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen. En gratäng med köttfärs, vitt vin, lök och potatis- svårare än så behöver det inte vara. Receptet hittar du hos köket.se
Catarina König lagar en utmärkt bjudrätt som går enkelt att förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen. En gratäng med köttfärs, vitt vin, lök och potatis- svårare än så behöver det inte vara. Receptet hittar du hos köket.se