
Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2008
- Avsnitt 2
- Säsong 5
- 22 min
- 0+
- Säsong 5
- Avsnitt 2: Vad blir det för mat
Per Morberg lagar en fransk-tysk specialitet som heter choucroute. Rätten är en fläsk- och korvgryta med surkål kokt i vitt vin. Till förrätt blir det en svamptoast och till dessert smördegsinbakade äpplen.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
- Genrer
- Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar kalops som görs på högrev och grönsaker. Till det serverar han waldorfsallad och pain riche och han visar dessutom hur man enkelt kan baka brödet hemma i sitt eget kök. Till efterrätt blir det cheesecake.
Per Morberg lagar kalops som görs på högrev och grönsaker. Till det serverar han waldorfsallad och pain riche och han visar dessutom hur man enkelt kan baka brödet hemma i sitt eget kök. Till efterrätt blir det cheesecake.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar en fransk-tysk specialitet som heter choucroute. Rätten är en fläsk- och korvgryta med surkål kokt i vitt vin. Till förrätt blir det en svamptoast och till dessert smördegsinbakade äpplen.
Per Morberg lagar en fransk-tysk specialitet som heter choucroute. Rätten är en fläsk- och korvgryta med surkål kokt i vitt vin. Till förrätt blir det en svamptoast och till dessert smördegsinbakade äpplen.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderEfter en stressig dag på stan blir Per Morberg indragen på en krog i centrala Stockholm, samma ställe där han en gång friade till sin fru. Dagens rätt är biff Rydberg och Per visar hur han lagar den på sitt vis.
Efter en stressig dag på stan blir Per Morberg indragen på en krog i centrala Stockholm, samma ställe där han en gång friade till sin fru. Dagens rätt är biff Rydberg och Per visar hur han lagar den på sitt vis.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg besöker en chokladfabrik för att lära sig mer om choklad. Han får göra egna chokladpraliner som han sedan delar med kvällens gäster, Malin Berghagen med familj.
Per Morberg besöker en chokladfabrik för att lära sig mer om choklad. Han får göra egna chokladpraliner som han sedan delar med kvällens gäster, Malin Berghagen med familj.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar ostron och biff wellington, smördegsinbakad oxfilé, till kvällens middag. Till efterrätt blir det den klassiska franska efterrätten crepes suzette.
Per Morberg lagar ostron och biff wellington, smördegsinbakad oxfilé, till kvällens middag. Till efterrätt blir det den klassiska franska efterrätten crepes suzette.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morbergs äldsta vän fyller år och Per firar honom med en middag. Han ger sig ut i skogen för att plocka färska bär till kvällens dessert, en födelsedagstårta som dottern Molly hjälper till att baka.
Per Morbergs äldsta vän fyller år och Per firar honom med en middag. Han ger sig ut i skogen för att plocka färska bär till kvällens dessert, en födelsedagstårta som dottern Molly hjälper till att baka.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg beger sig till Riga i Lettland. Där besöker han stadens saluhall för att leta inspiration till dagens meny. Han hittar en råvara som är typisk för Lettland men även vanlig i Sverige, fläskkotletter.
Per Morberg beger sig till Riga i Lettland. Där besöker han stadens saluhall för att leta inspiration till dagens meny. Han hittar en råvara som är typisk för Lettland men även vanlig i Sverige, fläskkotletter.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
21 minTillgänglig 3+ månaderPer besöker en köttgrossist för att köpa kött till dagens huvudrätt som är oxrullader på innanlår. Väl hemma sätter han i gång med kvällens meny. Till rulladerna serverar han hemlagad potatismos och som dessert blir det chokladpudding på Pers vis.
Per besöker en köttgrossist för att köpa kött till dagens huvudrätt som är oxrullader på innanlår. Väl hemma sätter han i gång med kvällens meny. Till rulladerna serverar han hemlagad potatismos och som dessert blir det chokladpudding på Pers vis.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg tar med sig familjen ut i Trosa skärgård för att bada, fiska och laga mat. De fångar en gös som Per grillar och serverar med bakad potatis och en sallad som hustrun Inese och dottern Astrid hjälper till med.
Per Morberg tar med sig familjen ut i Trosa skärgård för att bada, fiska och laga mat. De fångar en gös som Per grillar och serverar med bakad potatis och en sallad som hustrun Inese och dottern Astrid hjälper till med.