
Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2008
- Avsnitt 10
- Säsong 4
- 22 min
- 0+
- Säsong 4
- Avsnitt 10: Vad blir det för mat
Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
- Genrer
- Matlagning
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Kommande avsnitt
Säsong 8, Avsnitt 10
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg tillagar strömming med potatismos. Till förrätt blir det en sallad med mozzarella, kronärtskocka och paprika. Som avslutning gör han en variant av klappgröt.
Per Morberg tillagar strömming med potatismos. Till förrätt blir det en sallad med mozzarella, kronärtskocka och paprika. Som avslutning gör han en variant av klappgröt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderMed hjälp av sin familj lagar Per Morberg svensk husmanskost i form av isterband och stuvad potatis. Till efterrätt bakar han en svartvinbärspaj. Familjen får även en middagsgäst, Pers gode vän Bengt Frithiofsson, vinexpert och författare.
Med hjälp av sin familj lagar Per Morberg svensk husmanskost i form av isterband och stuvad potatis. Till efterrätt bakar han en svartvinbärspaj. Familjen får även en middagsgäst, Pers gode vän Bengt Frithiofsson, vinexpert och författare.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg åker till Gotland och besöker ett bryggeri där han får lära sig hur man gör öl. Han lagar sedan till en måltid på strandkanten bestående av laxtartar med löjrom, lammbringa och den gotländska specialiteten saffranspannkaka.
Per Morberg åker till Gotland och besöker ett bryggeri där han får lära sig hur man gör öl. Han lagar sedan till en måltid på strandkanten bestående av laxtartar med löjrom, lammbringa och den gotländska specialiteten saffranspannkaka.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar oxsvanssoppa och bakar ett bröd som serveras till soppan. Förrätten består av en räkcocktail och till efterrätt blir det glass med kokos och citron.
Per Morberg lagar oxsvanssoppa och bakar ett bröd som serveras till soppan. Förrätten består av en räkcocktail och till efterrätt blir det glass med kokos och citron.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg ska laga svensk husmanskost i form av kåldolmar och beger sig till granngården för att köpa färsk vitkål och grönsaker. Pers fru Inese ger sig ut i skogen för att hitta kantareller som de sedan gör soppa på.
Per Morberg ska laga svensk husmanskost i form av kåldolmar och beger sig till granngården för att köpa färsk vitkål och grönsaker. Pers fru Inese ger sig ut i skogen för att hitta kantareller som de sedan gör soppa på.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder på en meny baserad på skaldjur. Till förrätt blir det gratinerad krabba och som huvudrätt en skaldjursrisotto på hummer och havskräftor. Till efterrätt serveras en fläderblomsparfait.
Per Morberg bjuder på en meny baserad på skaldjur. Till förrätt blir det gratinerad krabba och som huvudrätt en skaldjursrisotto på hummer och havskräftor. Till efterrätt serveras en fläderblomsparfait.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder på löksoppa med brödkrutonger till förrätt och plankstek till huvudrätt. Efterrätten består av melon och exotiska frukter. Middagsgäster är Pers dotter Alida som har gått i pappas fotspår och också är skådespelare.
Per Morberg bjuder på löksoppa med brödkrutonger till förrätt och plankstek till huvudrätt. Efterrätten består av melon och exotiska frukter. Middagsgäster är Pers dotter Alida som har gått i pappas fotspår och också är skådespelare.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg ger sig ut i naturen runt Tullgarns slott där det finns både får och lamm i hagarna. Han hittar inspiration till kvällens middag, lammgryta med curry. Middagsgäster är Pers syster Maria och skådespelerskan Ewa Fröling.
Per Morberg ger sig ut i naturen runt Tullgarns slott där det finns både får och lamm i hagarna. Han hittar inspiration till kvällens middag, lammgryta med curry. Middagsgäster är Pers syster Maria och skådespelerskan Ewa Fröling.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer besöker sin japanska favoritrestaurang. Ägaren ska hjälpa honom att ordna en japansk afton och tar med sig ingredienser hem till Per. De lagar sashimi, sushi, tempura och sukiyaki till konstnärerna Ernst och Helene Billgren som kommer på besök.
Per besöker sin japanska favoritrestaurang. Ägaren ska hjälpa honom att ordna en japansk afton och tar med sig ingredienser hem till Per. De lagar sashimi, sushi, tempura och sukiyaki till konstnärerna Ernst och Helene Billgren som kommer på besök.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderDet blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.
Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.