Comtradicao
- Livsstil
- 2020
- Avsnitt 1
- Säsong 2
- 19 min
- 6+
- Säsong 2
- Avsnitt 1: Viana do Castelo
I det här första avsnittet reser vi till Viana do Castelo, i norra Portugal, där Henrique lagar en förrätt "à Tio Plácido", den traditionella arroz de Sarrabulho och en gyllene soppa som avslutning.
Om serien: Den hyllade kocken Henrique Sá Pessoa omtolkar det traditionella portugisiska köket på en resa till den portugisiska gastronomins rötter och återvänder till gamla recept för att föra in traditionell komfortmat i den moderna eran.
- Medverkande
- Henrique Sá Pessoa
- Regissör
- Márcio Simões, Pedro Bravo
- Tillgängliga språk
- tyska, spanska, portugisiska
- Genrer
- Livsstil, Reality-TV
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Viana do Castelo
Avsnitt 1
19 minTillgänglig 3+ månaderI det här första avsnittet reser vi till Viana do Castelo, i norra Portugal, där Henrique lagar en förrätt "à Tio Plácido", den traditionella arroz de Sarrabulho och en gyllene soppa som avslutning.
I det här första avsnittet reser vi till Viana do Castelo, i norra Portugal, där Henrique lagar en förrätt "à Tio Plácido", den traditionella arroz de Sarrabulho och en gyllene soppa som avslutning.
Braga
Avsnitt 2
20 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången reser vi till Braga för att utforska regionens rika nordliga gastronomi. Henrique börjar med några saftiga frigideiras, följt av torsk "à Narcisa," och vi avslutar med en typisk vaniljsås.
Den här gången reser vi till Braga för att utforska regionens rika nordliga gastronomi. Henrique börjar med några saftiga frigideiras, följt av torsk "à Narcisa," och vi avslutar med en typisk vaniljsås.
Vila Real
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderI det här avsnittet reser vi till Vila Real, där nästan allt i den lokala gastronomin är "à Transmontana." Henrique lagar covilhetes, följt av forell "à Transmontana", och han avslutar med den alltid uppskattade feijoada à Transmontana.
I det här avsnittet reser vi till Vila Real, där nästan allt i den lokala gastronomin är "à Transmontana." Henrique lagar covilhetes, följt av forell "à Transmontana", och han avslutar med den alltid uppskattade feijoada à Transmontana.
Bragança
Avsnitt 4
20 minTillgänglig 3+ månaderPå denna resa utforskar vi än en gång den rika gastronomin från Trás-os-Montes, men denna gång i Bragança. Henrique börjar med en saftig lammkarré, följt av fläskkotlett med kastanjer och avslutar med Bôla Doce.
På denna resa utforskar vi än en gång den rika gastronomin från Trás-os-Montes, men denna gång i Bragança. Henrique börjar med en saftig lammkarré, följt av fläskkotlett med kastanjer och avslutar med Bôla Doce.
Viseu
Avsnitt 5
19 minTillgänglig 3+ månaderIdag reser vi genom Beira Alta för att upptäcka Viseus delikatesser.
Idag reser vi genom Beira Alta för att upptäcka Viseus delikatesser.
Guarda
Avsnitt 6
20 minTillgänglig 3+ månaderI denna resa av Comtradição tar Henrique oss till den högsta staden i Portugal, Guarda, där han får inspiration till en svampgryta. Sedan återuppfinner han torsk "à Assis" och för att avsluta, ett förtjusande men ändå typiskt harris.
I denna resa av Comtradição tar Henrique oss till den högsta staden i Portugal, Guarda, där han får inspiration till en svampgryta. Sedan återuppfinner han torsk "à Assis" och för att avsluta, ett förtjusande men ändå typiskt harris.
Porto
Avsnitt 7
23 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången får Comtradição veta mer om Portos gastronomi.
Den här gången får Comtradição veta mer om Portos gastronomi.
Aveiro
Avsnitt 8
23 minTillgänglig 3+ månaderI det här avsnittet visar Henrique oss Aveiros typiska rätter.
I det här avsnittet visar Henrique oss Aveiros typiska rätter.
Coimbra
Avsnitt 9
20 minTillgänglig 3+ månaderIdag reser Comtradição genom Coimbra. Detta område, fullt av historia, inspirerar Henrique att laga torsktungor, en utsökt Caldeirada de Petinga, och vi avslutar med pinjenötskakor "à moda de Arganil".
Idag reser Comtradição genom Coimbra. Detta område, fullt av historia, inspirerar Henrique att laga torsktungor, en utsökt Caldeirada de Petinga, och vi avslutar med pinjenötskakor "à moda de Arganil".
Castelo Branco
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången reser vi till det vackra distriktet Castelo Branco. Henrique börjar med att trösta oss med en bondbönskräm, sedan lagar han en läcker Marrã och avslutar med Trutas Abafadas.
Den här gången reser vi till det vackra distriktet Castelo Branco. Henrique börjar med att trösta oss med en bondbönskräm, sedan lagar han en läcker Marrã och avslutar med Trutas Abafadas.