De Streken van Wim
- Livsstil
- 2020
- Avsnitt 6
- Säsong 2
- 26 min
- 9+
- Säsong 2
- Avsnitt 6: Buttermilk Mashed Potatoes with Poached Egg
I Zwolle lagar Wim ett potatismos med filmjölk, pocherade ägg och räkor. Wim hittar potatisarna till sin maträtt i Noordoostpolder. I Ommen gör Wim och Froukje färsk filmjölk direkt från kon.
Om serien: Den flamländske kocken Wim Bailleu korsar gränsen för en kulinarisk rundresa i Nederländerna.
- Medverkande
- Wim Ballieu
- Regissör
- Hotel Hungaria
- Tillgängliga språk
- nederländska
- Genrer
- Livsstil, Dokumentär
- Tillgänglig
- Tillgänglig 3+ månader
Flemish-style Mussels with Garlic Stalks
Avsnitt 1
24 minTillgänglig 3+ månaderI Haags centrum tillagar Wim musslor på flamländskt vis och serverar dem med vitlöksstjälkar. Han smaksätter musslorna med vitlök från Kees vitlöksfält, där det finns 60 olika sorter att välja mellan.
I Haags centrum tillagar Wim musslor på flamländskt vis och serverar dem med vitlöksstjälkar. Han smaksätter musslorna med vitlök från Kees vitlöksfält, där det finns 60 olika sorter att välja mellan.
Flemish Stew with Smoked Sausage
Avsnitt 2
25 minTillgänglig 3+ månaderI Limburg, på Joep’s ekologiska gård, hittar Wim några unika och bortglömda grönsaker till en smarrig hochepot. Wim avslutar den ångande grytan med rökt korv från Jan Sint Geertruid, en by söder om Maastricht.
I Limburg, på Joep’s ekologiska gård, hittar Wim några unika och bortglömda grönsaker till en smarrig hochepot. Wim avslutar den ångande grytan med rökt korv från Jan Sint Geertruid, en by söder om Maastricht.
Meatloaf with Cherries (or Sour Cherries)
Avsnitt 3
25 minTillgänglig 3+ månaderSom son till en slaktare har Wim ätit köttlimpa sedan barnsben. I Den Bosch lagar Wim den här maträtten efter sin pappas recept. Han serverar den med en sås på surkörsbär från Kersenhut, en 100-årig körsbärslund.
Som son till en slaktare har Wim ätit köttlimpa sedan barnsben. I Den Bosch lagar Wim den här maträtten efter sin pappas recept. Han serverar den med en sås på surkörsbär från Kersenhut, en 100-årig körsbärslund.
Steak Béarnaise with French Fries
Avsnitt 4
27 minTillgänglig 3+ månaderKött står på menyn i Leeuwarden! På Eytemaheertgården får Wim tag på det goda och genuina köttet från blaarkop-korna. Wim får tillstånd att handplocka dragon till sin bearnaisesås på Kruidhof, den största botaniska örtträdgården i Europa.
Kött står på menyn i Leeuwarden! På Eytemaheertgården får Wim tag på det goda och genuina köttet från blaarkop-korna. Wim får tillstånd att handplocka dragon till sin bearnaisesås på Kruidhof, den största botaniska örtträdgården i Europa.
Waffles of Brussels with Whipped Cream and Red Fruit
Avsnitt 5
24 minTillgänglig 3+ månaderWim bjuder Haags invånare, Hagenezerna, på den ultimata belgiska specialiteten: belgiska våfflor. Wim använder vaniljstång från den första nederländska skörden.
Wim bjuder Haags invånare, Hagenezerna, på den ultimata belgiska specialiteten: belgiska våfflor. Wim använder vaniljstång från den första nederländska skörden.
Buttermilk Mashed Potatoes with Poached Egg
Avsnitt 6
26 minTillgänglig 3+ månaderI Zwolle lagar Wim ett potatismos med filmjölk, pocherade ägg och räkor. Wim hittar potatisarna till sin maträtt i Noordoostpolder. I Ommen gör Wim och Froukje färsk filmjölk direkt från kon.
I Zwolle lagar Wim ett potatismos med filmjölk, pocherade ägg och räkor. Wim hittar potatisarna till sin maträtt i Noordoostpolder. I Ommen gör Wim och Froukje färsk filmjölk direkt från kon.
Fish Stew
Avsnitt 7
26 minTillgänglig 3+ månaderWim åker och fiskar i Vadehavet med Max. De återvänder med multfisk, en rejäl vitfisk. På Wilhelminaplein i Leeuwarden tillagar Wim en riklig fiskgryta på multfisk som han toppar med schweizisk Tynjetal-ost.
Wim åker och fiskar i Vadehavet med Max. De återvänder med multfisk, en rejäl vitfisk. På Wilhelminaplein i Leeuwarden tillagar Wim en riklig fiskgryta på multfisk som han toppar med schweizisk Tynjetal-ost.
A Scotch Egg in Tomato Sauce
Avsnitt 8
26 minTillgänglig 3+ månaderWim tillagar skotska ägg med färska ägg från Megelland Ei. Han avslutar tomatsåsen med fermenterad ketchup från livsmedelskonsulten Tanja från Maastricht.
Wim tillagar skotska ägg med färska ägg från Megelland Ei. Han avslutar tomatsåsen med fermenterad ketchup från livsmedelskonsulten Tanja från Maastricht.
Red Cabbage with Chipolata Sausage
Avsnitt 9
23 minTillgänglig 3+ månaderI Oldebroek, nära Zwolle, gör Wim och Annette rödvinbärsgelé. Den är utsökt tillsammans med rödkål och chipolatakorv.
I Oldebroek, nära Zwolle, gör Wim och Annette rödvinbärsgelé. Den är utsökt tillsammans med rödkål och chipolatakorv.
Liege Salad
Avsnitt 10
26 minTillgänglig 3+ månaderDen Dungen är känd som Den Bosch grönsaksträdgård, den ideala platsen för Wim att plocka gröna bönor på till sin Liegen-sallad. Med valnötsolja från Kilsdonks bruk får salladen lite extra smak.
Den Dungen är känd som Den Bosch grönsaksträdgård, den ideala platsen för Wim att plocka gröna bönor på till sin Liegen-sallad. Med valnötsolja från Kilsdonks bruk får salladen lite extra smak.